Nieuws

28-06-2023

De zomer niet ideaal om je eigendom te verkopen ?!

De zomer niet ideaal om je eigendom te verkopen ?! 

De zomer is in volle gang en terwijl de meeste mensen genieten van de warme temperaturen en de startende vakantie, is het ook een topperiode om je eigendom te verkopen. Hoewel velen geloven dat het voorjaar de beste tijd is om te verkopen, biedt de zomer tal van voordelen die de verkoop van je huis kunnen stimuleren. 

Enkele redenen waarom de zomer het ideale seizoen kan zijn om je eigendom op de markt te brengen?

  • In de zomer ziet alles er beter uit. De bomen zijn groen, de bloemen staan in bloei en de zon schijnt helder. Dit betekent dat je eigendom zijn beste gezicht kan tonen aan potentiële kopers. Een goed onderhouden tuin, een levendig landschap en een stralende buitenkant wekt de interesse van potentiële kopers dan ook. De zomer biedt de uitgelezen kans om ook de buitenkant van je huis op zijn best te presenteren.
  • Het heldere zonlicht van de zomer heeft hoe dan ook een positieve invloed op de algehele uitstraling van je eigendom. Kamers worden overgoten met natuurlijk licht, waardoor ze ruimtelijker en levendiger lijken. De professionele vastgoed-fotograaf zal in het zomerseizoen met veel plezier foto's maken die de goede looks van je eigendom benadrukken. Professionele foto's en video’s met alle puntjes op de i, vergroten dan ook de verkoopkansen  van je woning.
  • De zomer trekt vaak nieuwe actieve kopers aan. Veel mensen benutten hun tijd in de vakantie om (terug) actief op zoek te gaan naar een nieuwe woning. 
  • De zomermaanden bieden meestal een meer flexibele planning voor bezichtigingen. Met langere dagen en beter weer kunnen potentiële kopers gemakkelijker afspraken maken om je eigendom te bekijken. Daarnaast hebben veel mensen vakantie, wat betekent dat ze meer vrije tijd hebben om huizen te bezoeken. Deze flexibiliteit vergroot de kans dat geïnteresseerde kopers je eigendom kunnen bekijken en zal de verkoopprocedure dan ook versnellen.

Hoewel het voorjaar dus traditioneel als de beste tijd wordt beschouwd om een eigendom te verkopen, biedt de zomer zeker ook zijn voordelen. Als je overweegt om te verkopen, is het zeker de moeite waard om de zomermaanden in overweging te nemen als gunstige verkoopperiode en niet bij de pakken te blijven zitten. 

Geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Wij helpen je op weg. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende waardebepaling en deskundige uitleg aangaande een potentiële tekoopstelling!