Nieuws

Opinie__Momentum_Vastgoed__Vastgoedmakelaar__Hasselt__Genk__Limburg
05-11-2019

“Rechtstreeks te koop bij eigenaar!”

 

Vaak worden advertenties voor vastgoed voorzien van de, op het eerste zicht interessante, titel: ‘Rechtstreeks te koop bij eigenaar’. Met veel tromgeroffel probeert men op die manier de indruk te wekken dat de koper op deze manier een goede (lees: goedkope) zaak kan doen, want: er is natuurlijk geen professionele makelaar bij betrokken… en een professionele makelaar kost geld. Om deze misvatting uit de wereld te helpen en mede uit onze beroepservaring, hebben wij besloten hieraan enige nuancering te geven door middel van dit opiniestuk. Als wij bovenstaande titel lezen, dan lezen we eigenlijk:

- geen garantie op juiste informatie over de te koop gestelde eigendom en bovendien weinig of geen gevolgen voor het niet naleven van de informatieplicht van een particuliere verkoper;
- geen garantie op een snelle juridisch sluitende overeenkomst;
- geen garantie op de aanwezigheid van een conform en volledig verkoopdossier;
- wel de garantie op een geafficheerde prijs die vaak duurder is als de schatting van een erkende makelaar;
- de garantie op een verkoper die een professionele begeleiding van zijn ‘klant’, tijdens een van de belangrijkste beslissingen van zijn/haar leven, ondergeschikt ziet aan zijn/haar economisch belang;

Uit onze ervaring blijkt nu eenmaal dat, daar waar een professioneel en degelijk vastgoedkantoor de bemiddeling van de verkoop van een eigendom voor zijn/haar rekening neemt, er zich over het algemeen weinig tot geen problemen stellen tijdens en na de transacties.

Een goede professioneel, voorkomt net problemen. 
Doet er zich toch een probleem voor tijdens of na dit proces, dan weet deze professioneel ze ook snel te verhelpen en alle partijen een onmiddellijke gemoedsrust te geven.

Een vastgoedmakelaar ziet men heel vaak als een kost. Een woning bouw je echter ook niet zonder architect. Wij zien een vastgoedmakelaar in dezelfde optiek. Een goede vastgoedmakelaar is de architect van een succesvolle verkoop met gelukkige klanten bij oplevering.

Wij beseffen maar al te goed dat er zeker mensen zijn die onze mening niet delen. Op zich is dat goed. 

Als onze opinie maar tot enig nadenken aanzet…

  

Team Momentum Vastgoed