SMAAKVOL GERENOVEERDE HANDELSWOONST (390 M2) OP 11A23CA TE MOPERTINGEN-CENTRUM (BILZEN) MET VEEL MOGELIJKHEDEN ! EVENTUELE HERBESTEMMING MOGELIJK NAAR HANDELSPAND IN ZIJN TOTALITEIT - IDEAAL VOOR HORECA / VRIJE BEROEPER !

Handelspand met woonst

Michel Moorsplein 1, 3740 Bilzen
Ref: MV368-4
6 slaapkamers
1 badkamer
1123m2 grondopp.
EPC: 503 kWh/m2
Bouwjaar: 1887

Omschrijving

SMAAKVOL GERENOVEERDE HANDELSWOONST (390 M2) OP 11A23CA TE MOPERTINGEN-CENTRUM (BILZEN) MET VEEL MOGELIJKHEDEN ! EVENTUELE HERBESTEMMING MOGELIJK NAAR HANDELSPAND IN ZIJN TOTALITEIT - IDEAAL VOOR HORECA / VRIJE BEROEPER !

Pal in de dorpskern van het gezellige Mopertingen (deelgemeente van stad Bilzen) vinden we dit prachtige, in rustiek landelijke stijl gerenoveerde gebouw terug. Deze locatie impliceert een centrale ligging op de verbindingsweg tussen Bilzen - Maastricht met een vlotte bereikbaarheid naar de oprit van de E313.

Hoewel dit authentieke gebouw dateert uit 1887, onderging het geheel in 1995 een totaalrenovatie. De eigendom werd volledig gestript, vernieuwd (denk aan het dak, de ramen, elektrische installatie, sanitaire leidingen, volledige interieur …) en afgewerkt met stijlvolle en degelijke materialen. De rustiek-landelijke stijl werd doorheen het hele gebouw, inclusief tuin en bijgebouwen doorgetrokken.

Hier vindt men circa 390 m2 netto bruikbare vloeroppervlakte verdeeld over 3 étages (plus 56 m2 aan kelderruimte). Vandaag is dit gebouw op het gelijkvloers ingericht als restaurant met statige inkom, een uiterst ruime professionele keuken (incl. koelcel), sanitaire ruimtes en toegang naar de bovenverdieping. Via de traphal kom je terecht op de eerste verdieping. Hier treft men eerst een ruime wasplaats met zolderberging en apart toilet, gevolgd door een ruime eerste kamer die eveneens toegang biedt naar de verdere ruimtes en de tweede verdieping. De hal op de eerste verdieping leidt naar 3 mooie ruimtes (die dienst deden als 2 ruime slaapkamers en een uiterst ruime woonkamer) en een uiterst ruime badkamer, uitgerust met inloopdouche, ligbad en dubbele wastafels met toebehoren. De brede, knappe houten trap leidt dan verder naar de zolderverdieping die nog een zee van ruimte biedt. Deze verdieping werd in 3 ruimtes ingedeeld die respectievelijk als zeer ruime leefruimte, slaapkamer en zolderkamer / berging dienst deed.

Ook bij de buitenzijde mag zeker even worden stil gestaan. De knap aangelegde tuin met ruime barbecue-hoek in combinatie met een gezellig tuinpad en verborgen terrashoekjes bezorgt ieder het gevoel alsof je in het zuiden vertoefd. Tot slot vind je hier nog een ruime tuinberging, een houtopslagruimte en de dubbele garage met extra opslagruimte in fermette-stijl. De elektrische toegangspoort aan de oprit zorgt voor de nodige extra veiligheid en extra openbare parkeergelegenheid bevindt zich voor de deur.

Deze eigendom biedt bakken potentieel. Naast een eigen zaak (horeca, kantoor, dienstverlening, vrije beroeper) gecombineerd met comfortabel wonen, is een herbestemming naar een volledig handelspand eventueel ook mogelijk (mits het verkrijgen van een omgevingsvergunning).

Ben jij de ondernemer die de opportuniteiten hier ook ziet? Contacteer ons op +32 11 96 51 76 of mail naar [email protected]

Verdieping -1

Kelder 56 m² Ingedeeld in traphal, eerste provisieruimte, 2e provisieruimte en wijn-voorraadkelder met gewelfde plafonds. Voorzien van authentieke vloertegels.
Bouwvergunning Ja
- voor het oprichten van een autobergplaats d.d. 25/06/1996 - voor het oprichten van een tuinmuur d.d. 21/10/2002 - voor het regulariseren van een achterbouw + deel autobergplaats + tuinbergingen + verhardingen d.d. 09/04/2018
Recente bestemming Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke herstelmaatregel Nee
Bestuursdwang Nee
Last onder dwangsom Nee
Minnelijke schikking Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
G-score C
P-score C
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Nee
Beschermd pand? Nee
Beschermd monument Nee
Beschermd landschap Nee
Beschermd cultuurhistorisch landschap Nee
Beschermd stadsgezicht Nee
Beschermd dorpsgezicht Nee
Beschermde archeologische site Nee
Beschermde archeologische zone Nee
Beschermd archeologisch monument Nee
EPC n° 20220212-0002544731-RES-1
Energieklasse label F
EPC waarde per jaar 503 kWh/jaar
EPC waarde 503 kWh/m²
503
Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Stookolie
Centrale verwarming ja
Schrijnwerk buiten Hout
Beglazing Dubbel glas
Alarm ja
Bijkeuken ja
Aansluiting elektriciteit ja
Aansluiting riolering ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Aansluiting waterleiding ja
Prijs Info op kantoor
Vrij op bij akte na betaling
Tuin aanwezig ja
Tuintekst Omheinde tuin middels tuinmuur en draad met begroeiing, toegankelijk via metalen tuinpoort (Mopertingenstraat) en elektrische metalen dubbele draaipoort (Michel Moorsplein)
Aantal douches 1
Aantal garages 2
Instapklaar ja
Fietsenberging ja
Bebouwing open
Bouwjaar 1887
Renovatiejaar 1995
Aantal slaapkamers 6
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 5
Grond oppervlakte 1123 m²
Oppervlakte Gelijkvloers 155 m²
Oppervlakte 1e verdieping 155 m²
Oppervlakte 2e verdieping 78,90 m²
Handelsoppervlakte 155 m²
Aantal verdiepingen 4
Type dak Schilddak
Kadastraleafdeling Mopertingen
Kadastralesectie A
Kadastraleaard Handelshuis
Perceelnummer 106N en deel van 103W
Elektrisch keuringsattest Verkregen, conform
Renovatieplicht Ja

Panden in de buurt